Stroe EK 2017
september 14, 2017
Ahoy 2018
maart 29, 2018
Alles

Staphorst NK 2017

Zaterdag 23 september stond het Nederlands Kampioenschap voor ons op de kalender.

Onder perfecte weersomstandigheden werd er afgereisd richting het noorden. Eenmaal ter plaatse bleek het goede weer ook zijn uitwerking te hebben op het verloop van de wedstrijd want de wedstrijd liep voor op het tijdschema.

Rond 17.30 uur ging de 4.5 ton Supersport al van start. De wedstrijdleiding had de kwalificatie procedure aangepast. Normaal gesproken zou je 1 trekpoging mogen rijden waarvan de 6 beste naar de finale zouden gaan maar in goed overleg was dat veranderd. Nu had iedereen 2 pogingen de kans om zich te kwalificeren waarbij de verste afstand telt. De 4 verste afstanden gaan naar de finale. Een Full Pull afstand kwalificeert zich sowieso voor de finale.

Red Devil had deze keer de proeftrek en behaalde een afstand van 83.91m. De wedstrijdleiding besloot de afstelling van de sleepwagen te laten staan. The Mystery, Simply Green, Peeters, Great Experience, Van Stappust en Up and Down haalde allemaal in hun eerste kwalificatie run een Full Pull. Henri reed met de International 1086 een afstand van 104.52m. Gelukkig was er nu nog een herkansing. In de herkansing werd er wel een Full Pull behaald. Samen met de Secret of the Valley schoven we aan het rijtje van 8 finalisten. De afvallers waren Red Devil met 96.55m, Metervreter met 100.34m, Steel to Steal met 109.20m en Wild Pirate met 64.65m.

The Mystery mocht als eerste deelnemer in de finale van start gaan en noteerde een afstand van 115.05m. Simply Green volgde daarna en verpulverde die afstand ruimschoots en reed een afstand van 124.22m. Voor Peeters was deze afstand te ver en eindigde op een afstand van 111.05m. Great Experience bleef met een afstand van 107.56m daar weer achter. Van Stappust noteerde voor zijn thuis publiek een afstand van 115.63m. Ook voor Up and Down was het een thuiswedstrijd maar meer dan 103.76m zat er niet in. Daarna kwam Henri weer met de Red Impact op de baan. In een run waarbij aan het einde van de run het gewenste vermogen niet aanwezig was werd er een afstand behaald van 100.45m. Dit was toch wel een teleurstellende afstand. Als laatste deelnemer mocht Secret of the Valley nog aanhaken. Deze kwam tot een afstand van 102.48m.

Voor ons zat er op dit Nederlands Kampioenschap helaas niets meer in dan een 8e plaats.

Langs deze weg feliciteren we Simply Green, Van Stappust en The Mystery met het behaalde resultaat.

In de week erna is het duidelijk geworden waarom de motor niet het gewenste vermogen had.
Er waren een 6 tal stoterstangen krom wat het vermogen zeker niet ten goede kwam.

Na dit weer gerepareerd te hebben stond zaterdag 30 september de laatste competitie wedstrijd op de kalender. Helaas is deze halverwege de wedstrijd door een defecte sleepwagen en omdat er geen reserve sleepwagen aanwezig was gestaakt.

Hiermee is er een einde gekomen aan een druk pulling seizoen waarbij we beste wel de nodige schade en pech gevalletjes hebben opgelopen. Uiteindelijk zijn we voor de competitie op een 7e plaats geëindigd.

X