Beachpull Putten 2019
juli 15, 2019
Harskamp 2019
augustus 8, 2019
Alles

Sdr. Hygum ( DEN ) 2019

In het weekend van 20 juli stond er geen competitie wedstrijd op de kalender en hadden we eigenlijk een vrij weekend ware het niet dat we een uitnodiging hadden ontvangen om in het Deense Sdr. (Sonder) Hygum deel te nemen aan een EuroChallange wedstrijd. Op deze wedstrijd zijn we al meerdere keren aanwezig geweest maar vorig jaar verliep de planning geheel anders want toen gebeurde op de wedstrijd in Putten iets waar we niet gelukkig van werden. Er werd toen een compleet motorblok rijp voor de oud ijzerbak. Toen moesten we helaas de wedstrijd in Hygum aan ons voorbij laten gaan. Gelukkig was dit nu niet het geval en konden we weer eens mooi naar deze leuke en gezellige wedstrijd.
We hadden ervoor gekozen om op donderdag avond af te reizen naar Denemarken in de hoop dat het op de snelweg rustig zou zijn en dat was ook zeer zeker het geval. Rond 3 uur ’s nachts arriveerden we op het terrein. Vlak voor aankomst regende het behoorlijk maar eenmaal ter plaatse viel het gelukkig mee en verkeerde het terrein in goede staat. Nadat we het een en ander hadden uitgeladen en opgebouwd pakten we nog snel een paar biertjes voordat we horizontaal gingen.
Rond een uur of 8 gingen de eerste luikjes weer open en zagen we dat het wederom regende.
Inmiddels was Team Great Experience ook gearriveerd want ook deze zouden afreizen naar Hygum net zoals Simply Green en Tripel X (die deelneemt aan de 3.6 ton Supersport klasse) maar die arriveerde beide later op de vrijdagavond. Gelukkig duurde de regen niet lang en was het voor de middag weer droog en begon de zon alweer volop te schijnen. Veel vertier was er nog niet echt. Af en toe kwam er een deelnemer het terrein op rijden. Gedeeltelijk werd het Hollandse kamp alvast opgebouwd en verder was het wachten tot de rest zal arriveren. Een enkeling maakte ook nog gebruik voor een korte familie bezoek. ‘s Avonds arriveerde Simply Green en Tripel X ook en kon het kamp compleet opgebouwd worden.
De volgende morgen arriveerden de overige deelnemers ook allemaal en ging de wedstrijd om 14:00 uur van start. De organisatie had wel aan het schuiven geweest met het programma want de weersverwachting zou zijn dat er rond een uur of 6 in de avond het zou gaan regenen. Onze klasse stand nu als 2e klasse op het programma. Rond de klok van 16:00 uur ging onze klasse van start.  Doordat de klasse uit deelnemers bestond die voor de Deense competitie en de EuroChallange en wij als buitenlandse deelnemers stonden er maar liefst 16 deelnemers op de startlijst. Nadat er 6 deelnemers hadden gereden begon het toch eerder dan verwacht te regenen. Het zeil kwam om de baan en we moesten wachten tot de bui over zou zijn. Drie kwartier later ging het zeil weer van de baan en zou er weer gestart kunnen worden met de wedstrijd ware het niet dat op dat moment de sleepwagen een probleem had. Gelukkig duurde dat niet lang en kon de wedstrijd weer verder. Toch duurde dat weer niet lang want net op het moment dat Henri met de International 1066 de baan op kwam begon het hevig te regenen. Snel werd de trekker weer weggesleept en ging wederom het zeil op de baan. Een uur later ging het zeil weer van de baan af en na een korte baan preparatie vanwege toch wat water op de baan mocht Henri weer de baan op komen. Gelukkig was de baan niet veel veranderd ten opzichte van de eerder verreden deelnemers en kwalificeerde Henri zich ook met een Full Pull voor de finale.
Alle deelnemers reden of direct of via een herkansing naar de finale alleen besloten wij om geen finale te rijden. Tijdens het voorbereiden op de finale hoorde we een vreemd geluid uit de motor en namen we geen risico. Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen door John 1 Extreme Edition uit Denemarken. Beste Nederlandse deelnemer was Simply Green op een 10e plaats. De John Deere kon net zoals de Ford van Great Experience (13e) lastig grip vinden. Nadat we de rest van de klassen hadden gezien was het ondanks de regenbuien die af en toe vielen nog tot de late uurtjes gezellig.
De volgende morgen hebben we alles opgeladen en zijn we weer huiswaarts gekeerd. Ondanks dat we geen finale hebben gereden kijken we terug op een leuk en gezellig weekendje Denemarken

X