Brande(DK) Europees kampioenschap
september 18, 2015
Boerdonk 2015
oktober 19, 2015
Alles

N.K. HARSKAMP 2015

Afgelopen zaterdag was het zover, de laatste officiële wedstrijd van seizoen 2015 stond op de kalender. Het betrof het Nederlands Kampioenschap in het Gelderse Harskamp. Zouden we het resultaat van vorig jaar namelijk Nederlands Kampioen kunnen evenaren?

In de week voorafgaand aan de wedstrijd moest er nog hard gesleuteld worden om op tijd klaar te zijn. Er was namelijk op de wedstrijd in Denemarken een kleine motorschade opgetreden en in de aandrijflijn werd er een sper in het differentieel gemonteerd. Uiteindelijk stond de 1086 vrijdagavond weer gereed. Dat moest eigenlijk ook wel want zaterdags zouden we al vroeg naar Harskamp vertrekken. Dit had een reden want we waren door de organisatie benaderd om met onze tractor bij de diploma uitreiking van studenten van de Dealer Bedrijfsschool bij PTC+ te staan. Deze studenten hadden een merk gerichte opleiding afgerond en zo vertegenwoordigde  de International 1086 bij de uitreiking van de diploma’s de merken CASE – INTERNATIONAL –STEYR
Wij gaven gehoor hieraan en zodoende stonden we om 9.15 uur op het terrein.
Op het terrein was goed te zien dat het in de week voorafgaand de wedstrijd ook in Harskamp flink had geregend. Hier en daar stonden op het terrein flinke plassen. Ook waren er droge plekken en daar hadden we mooi onze bus geparkeerd.

In het begin van de middag begonnen de wedstrijden om de titel Nederlands Kampioen. Onze klasse stond officieel om 18.00 uur op het programma maar met een uur vertraging ging deze om 19.00 uur van start. Er stonden 10 deelnemers op de startlijst die zich gekwalificeerd hadden voor het N.K. Bruggeman was de eerste deelnemer op de startlijst en had hiermee ook de proeftrek. Er werd een afstand behaald van  104.56m. De wedstrijdleider besloot de sleepwagen afstelling te laten staan en ook Bruggeman besloot de afstand te laten staan dus was de eerste officiële afstand een feit. White Shadow reed daarna voorbij aan die afstand en zette de sleepwagen stil op een afstand van 109.28m. Simply Green volgde daarna en reed de eerste Full Pull. Peeters volgde het voorbeeld van Simply Green en reed ook een Full Pull. Deze afstand werd daarna ook door The Mystery behaald. Voor Up and Down was deze afstand te hoog gegrepen en eindigde op 106.56m. Van Stappust reed net voorbij aan de afstand van de White Shadow en noteerde 109.52m op het scorebord. Daarna mocht Henri het gaan proberen om zich bij het rijtje Full Pullers te scharen. De machine werd langzaam opgetoerd en ging van start. In een goede run werd er ook een Full Pull behaald. Voor Red Devil was de Full Pull te hoog gegrepen en stopte op 105.62m. Voor Wild Pirate gold hetzelfde. Deze machine stopte op 102.48m.

Op het Nederlands Kampioenschap mocht de helft van de totale deelnemers ongeacht of er een Full Pull is gereden terugkeren in de finale. Voor onze klasse betekende dat naast de deelnemers die een Full Pull hadden gereden dat Van Stappust ook mocht terugkeren in de finale. Simply Green mocht als eerste van start gaan en zette de zwart/wit geblokte vlag neer op een afstand van 108.58. Peeters kwam daarna niet verder dan 103.75m. The Mystery reed met een afstand van 101.20m weer daaronder. Van Stappust eindigde op 95.06m. Daarna mocht Henri als laatste deelnemer proberen om de leidende afstand te verbeteren. In het meegereisde hertenkamp was inmiddels de spanning goed te voelen. De International 1086 was aan de rechterzijde van de baan neergezet in de hoop dat daar meer grip zat. Wederom werd de motor opgetoerd en ging van start maar algauw trok de tractor naar rechts. Hierdoor moest er d.m.v. remmen gecorrigeerd worden en ging de run strak langs de kalklijn verder. Helaas ging deze actie wel ten koste van de snelheid en eindigde de run op 107.61m. Er steeg een groot gejuich vanuit het publiek, het hertenkamp vierde feest. Het was de derde titel die ze dit jaar binnen sleepte namelijk Competitie Kampioen, Europees Kampioen en Nederlands Kampioen.

Langs deze weg feliciteren we Team Simply Green met het behaalde resultaat.
Voor ons leverde het net zoals in de competitie een mooie 2e plaats op. Met dit resultaat zijn wij zeer tevreden mee.

X