Lochem 2017
augustus 14, 2017
Meerkerk 2017
augustus 24, 2017
Alles

Montfoort 2017

Zaterdag 12 augustus was het de beurt aan het Utrechtse Montfoort voor de 11e competitie van het seizoen. De grote vraag was hoe het terrein er uit zou zien want het had in de ochtend nogal flink geregend. Eenmaal ter plaatse was dit ook zichtbaar want het rennerskwartier zag er flink modderig uit maar gelukkig zagen de wedstrijdbanen daarentegen er nog redelijk uit.

Met een uur vertraging ging de 4.5 ton Supersport klasse rond de klok van 17.00 uur van start.
White Shadow mocht deze keer als eerste aanhaken voor de Keep Moving Orange sleepwagen.
Er werd een afstand behaald van 97.36m. De sleepwagen bleef in de afstelling staan en White Shadow koos ervoor om de run over te doen. Inmiddels werd ook al duidelijk dat de wedstrijd verreden zou worden onder het Floating Finish regelement. Dit vanwege de tijdsdruk die erop zat om op tijd klaar te zijn, Up and Down die als 2e deelnemer op de startlijst stond had daarmee de eerste officiële run en noteerde een afstand van 102.78m. The Mystery kwam niet goed weg bij de start en koos ervoor om 6 plaatsen op te schuiven. Van Stappust kon de machine daarna niet binnen de baan houden wat een diskwalificatie tot gevolg had.
Daarna was het de beurt aan Henri om de International 1086 voor de sleepwagen te plaatsen. De ketting werd strak getrokken en de motor werd op getoerd maar al gauw werd duidelijk dat er iets niet goed zat met de motor want het geluid was vergelijkbaar of dat de motor op 5 cilinders in plaats van 6 liep. Henri duwde het gas toch door en ging van start maar al snel werd zichtbaar dat het vermogen er niet in kwam en op 56.36m stopte de combinatie. De zoveelste tegenvaller van het seizoen maar wat de veroorzaker was wisten we toen nog niet. Dit konden we op zijn vroegst beoordelen als we thuis waren. De wedstrijd ging verder en  Red Devil was de volgende deelnemer. Red Devil zette de sleepwagen stil op 101.53m. Secret of the Valley had daarna een onstuimige run en bleef steken op een afstand van 99.39m. White Shadow reed daarna de proeftrek over maar moest met een afstand van 96.24m toch een meter inleveren t.o.v. de eerste run. Toen was het de beurt aan de Simply Green en die reed zoals meerdere keren het seizoen al het geval is voorbij aan alle verreden afstanden en noteerde 105.06m op het scorebord. The Mystery kwam daarna ook weer terug maar een goede run bleef uit want op 45.01m plofte de turbo. Wild Pirate, die dit seizoen ook een pech seizoen hebben, kwam niet goed op toeren en rolde met een afstand van 63.03m voorbij aan onze afstand. Maximum Massey kon de machine ook niet tussen de witte kalklijnen houden en kreeg ook een diskwalificatie achter hun naam. Toen was er nog maar 1 deelnemer die Simply Green van de 1e plaats af kon houden en dat was de machine van Peeters. En zoals deze machine in het seizoen al vaker presteerde reed de Turbo Aardbei deze keer wederom voorbij aan de leidende afstand en zette de sleepwagen stil op 106.31m. Daarna kwam Black Magic als bijschrijver op de baan en die noteerde een afstand van 95.06m.

Voor ons was deze schade de zoveelste tegenvaller van het seizoen.
Nadat we nog een aantal klassen hebben bekeken zijn we weer huiswaarts gegaan om te kijken wat nu de oorzaak was. Na wat onderdelen gedemonteerd te hebben werd het al snel duidelijk waar het probleem zich bevond. Een gebroken tuimelaar was de veroorzaker.

 

X