Harskamp 2016
augustus 4, 2016
OUDENBOSCH 2016
augustus 10, 2016
Alles

Lochem 2016

Afgelopen zaterdag werd alweer de 10e competitie wedstrijd van het seizoen verreden. Locatie van de wedstrijd was deze keer het Gelderse Lochem. Op dit goed georganiseerde evenement met een goede wedstrijdbaan werd er wederom een podiumplaats behaald.

Zaterdagmiddag werd er vroeg in de middag koers gezet richting de Gelderse Achterhoek. Eenmaal gearriveerd kregen we van de organisatie een mooie plaats toegewezen waar we de machine konden uitladen. Volgens buienradar was er nog wel een dreiging van een flinke regenbui maar gelukkig bleef die uit en vielen er enkel een paar kleine druppels. Daarna ging de zon lekker schijnen en was het goed vertoeven tijdens de wedstrijd op de druk bezette tribune.
Rond de klok van 21.00 uur ging de 4.5 Supersport van start en mocht Henri met de International 1086 als 1e deelnemer aanhaken. In een mooie en snelle run werd er een dikke Full Pull behaald. De wedstrijdleider besloot, omdat het een proeftrek betrof, de sleepwagenafstelling te laten staan en hiermee zouden er meerdere deelnemers ook een Full Pull moeten kunnen behalen.
Uiteindelijk werd dit door 8 deelnemers behaald namelijk door Van Stappust, Up and Down, Peeters, Secret of the Valley, The Mystery, Wild Pirate en Red Devil.
De run van White Shadow was van korte duur want op 12.69m verspeelde ze met een doffe knal een turbo. Black Magic eindigde op een afstand van 103.62. Bruggeman had pech dat de gaskabel brak op een afstand van 42.02m.
Van de bijschrijvers kwam Metervreter tot een afstand van 76.21m. Maximum Massey 97.54m, Steel to Steal 68.58m en Red Dream 89.72m.

Henri mocht in de finale als eerste deelnemer weer aanhaken en reed wederom een mooie snelle run. Helaas had de International 1086, mede door de hoge snelheid, aan het einde van de run niet voldoende adem meer om er nog een paar meter erbij te trekken. Hierdoor werd er een afstand behaald van 109.15m. Van Stappust kwam met 108.14m niet aan onze afstand. Up and Down kwam met een afstand 102.23m ook niet voorbij aan onze afstand. Peeters daarin tegen ging met een afstand 111.08m wel voorbij aan onze afstand. Secret of the Valley strandde op een afstand van 96.54m. Toen werd het spannend wat voor afstand de leider in de competitie Simply Green zou gaan neerzetten. In een goede run zette Marien de sleepwagen stil op voor het oog nagenoeg dezelfde afstand als Peeters. Het scorebord moest uitslag geven en hier verscheen een afstand op van 111.28m. Daarna kwamen er nog 2 deelnemers namelijk The Mystery en Red Devil. Beide trekkers konden de leidende afstand niet verbeteren en strandde op 106.06m en 102.94m.

Hiermee gingen de 20 punten mee naar het Alblasserwaardse Molenaarsgraaf.
Langs deze weg feliciteren we team Simply Green met het behaalde resultaat.

Voor ons leverde deze wedstrijd een mooie 3e plaats op.

Met nog 2 competitie wedstrijden te gaan heeft Simply Green met 169 punten een ideale voorsprong om kampioen te worden. Voor de 2e plaats is het ongemeen spannend. Van Stappust heeft 145 punten. Red Impact 141 punten en Peeters 139 punten.
We gaan de laatste 2 wedstrijden ons uiterste best doen om in Meerkerk, als de laatste competitie wedstrijd daar wordt verreden, op de 2e plaats te eindigen in de eindstand.

De eerst volgende wedstrijd is a.s. vrijdag 12 augustus in het Brabantse Oudenbosch.

 

X