WEKEROM 2016 AFGELAST.
april 25, 2016
Stroe
mei 23, 2016
Alles

Erichem 2016

Zaterdag 7 mei was het dan zover, de eerste competitie wedstrijd van seizoen 2016 werd verreden

in het Betuwse Erichem. Normaliter zou deze wedstrijd de 2e competitie wedstrijd zijn maar de eerste wedstrijd in Wekerom op Koningsdag was vanwege de langdurige regenval afgelast.
De weersomstandigheden waren nu perfect dus een afgelasting vanwege het weer was nu niet
aan de orde.

In het weekend voor de wedstrijd van Wekerom hebben we nog een demo wedstrijd gereden in het Duitse Füchtorf. Tussen deelnemers uit Nederland, Duitsland en Denemarken werd daar een mooie 1e plaats behaald.

De 4.5 ton Supersport klasse stond in Erichem als laatste klasse op het programma en ging rond de
klok van 19.00 uur van start. Er stonden 14 deelnemers op de startlijst.
Red Devil mocht als eerste van start gaan en had hiermee dus de proeftrek. Na de run, waarbij er gemakkelijk een Full Pull werd behaald, werd de sleepwagen zwaarder gezet. Up and Down die daarna volgde behaalde een afstand van 104.17m. De wedstrijdleider vond de sleepwagen nog te licht staan en gaf de opdracht aan de sleepwagen bemanning om de wagen nogmaals zwaarder te zetten. Daarna volgde Van Stappust met wederom een proeftrek en deze stopte op een afstand van 107.71m. Nu bleef de sleepwagen afstelling staan en Van Stappust koos er ook voor om de afstand te laten staan. Hiermee was de eerste officiële afstand een feit. Daarna was het de beurt aan Manus om de Red Impact voor de sleepwagen te rijden. Manus trok de ketting strak en toerde de machine voorzichtig op en ging van start. In een run waarbij de machine het zwaar had werd er een afstand behaald van 103.21m. Binnen het team ontstonden er twijfels of deze afstand voldoende zou zijn om in de finale terug te mogen komen want er moesten nog een aantal toppers van start gaan.
Na ons verscheen The Mystery op de baan en behaalde een afstand van 100.82m. Peeters die daarna volgde kwam, mede door een grotere turbo, niet verder dan 73.12m. Hiermee vielen er al een paar toppers af. Secret of the Valley reed met 104.00m wel voorbij aan onze afstand. White Shadow moest aan het einde van de run van het gas af en behaalde een afstand van 103.03m. Up and Down volgde daarna met een afstand van 98.76m. Wild Pirate eindigde op 41.35m. Ook voor Bruggeman was de 100m lijn te ver en stopte op 95.40m. Daarna kwam Laurens den Boer met de Simply Green op de baan. De John Deere liet zien dat het vermogen nog steeds aanwezig is en stopte op 109.40m.
Voor Black Magic was de 100m lijn ook te ver en staakte de strijd op 97.32m. Hiermee kwam er een opluchting binnen het team los want met een 4e afstand mochten we terugkomen in de finale.
Ook waren er nog beschrijvers namelijk Metervreter met 92.34m en Maximum Massey met 62.41m.

De finale bestond uit 4 deelnemers. 3 John Deeres en 1 International. Van Stappust mocht als eerste van start en zette de finishvlag neer op 99.56m. Daarna mocht Manus het gaan proberen om de afstand te verbeteren. Na wat zaken gewijzigd te hebben werd de trekker voor de sleepwagen gezet.
De start was nu beter en de snelheid zat er goed in en de leidende afstand werd met een verzwaarde sleepwagen ruim verbeterd met een afstand van 108.56m. Maar liefst 9m verder en dat was toch wel verrassend. Nu moesten we nog 2 deelnemers afwachten om te kijken of de afstand voldoende is voor de winst. Ook voor Secret of the Valley was de leidende afstand te ver. Er verscheen een afstand van 99.57m op het scorebord. Nu was er nog 1 deelnemer die moest rijden namelijk Simply Green maar ook deze kon niet aan de leidende afstand komen. De John Deere eindigde op 104.56m.

De eerste overwinning voor ons was een feit en daar zijn we als team heel blij mee.
Helaas kunnen we er maar een week van genieten want a.s. zaterdag wacht alweer de volgende wedstrijd namelijk de megapull in Stroe en daar staat iedere deelnemer weer op 0.

 

X