STAPHORST 2022
juni 23, 2022
SDR. HYGUM 2022
juli 20, 2022
Alles

BEACHPULL PUTTEN 2022

Vrijdagavond stond de 7e competitiewedstrijd op de kalender.
Metervreter had de proeftrek waarbij de sleepwagenafstelling bleef staan en noteerde een afstand van 92.54m. Secret of the Valley gooide hierna een hele mooie full pull op de klokken. Red Impact kwam daarna helaas net te kort voor een full pull maar moest met een afstand van 98.61m afwachten of het finale waardige afstand was. White Shadow kwam niet verder dan 92.23m. Voor Up en Down zat er niet meer in dan 93.47m. Simply Green en Peeters noteerde allebei een dikke Full Pull dus werden de extra finale plekken erg dun voor de deelnemers die geen full pull wisten te maken. Metervreter reed zijn proeftrek over en staakte nu de strijd op 87.16m . Van Stappust gooide alles op alles, maar kwam toch net wat te kort en plaatste zich met 96.62m net achter ons. Great Experience was de volgende maar kwam niet verder dan 90.57m. Steel 2 Steal vertrok voorspoedig naar nieste de turbo de machine op 63.23m uit. The Mystery kwam niet verder dan 91.21m. Gelukkig er zat voor ons een finale plaats is. Als laatste deelnemer mocht The Sound of Dynamite als enige bijschrijver nog aanhaken. Ook deze plaatste zich in de finale met een zeer indrukwekkende run. De finale ging het er om spannen en zette Secret of the Valley een hele scherpe afstand van 97.42m neer. Red Impact reed zichzelf helaas dood in de laatste meters en noteerde een afstand van 93.40m. Simply Green ging daarna voorbij aan de leidende afstand van Secret of the Valley en noteerde een afstand van 98.11 op de klokken. Peeters bleef met een afstand van 98.04m verassend 7 centimeter achter Simply Green. The Sound of Dynamite gooide alles op alles en wist zich toch in de top drie te rijden met een afstand van 97.59m. Simply Green won de wedstrijd, gevolgd door Peeters en The Sound of Dynamite.
Voor ons resulteerde de wedstrijd in een 5e plaats in het dag klassement en voor de competitie punten een 4e plaatst. Dit i.v.m. dat The Sound of Dynamite een bijschrijver was.

Zaterdag was het de beurt aan de 2e Eurocup wedstrijd van het seizoen.
De supersport 4.5 ton stond als laatste klasse gepland op de baan aan de snelweg zijde maar door gedoe bij de supersport trucks kwam het tijdschema in de knoop en verhuisde de klasse naar de andere baan. De proeftrek van bijna 110 meter van Blue Wiking werd met gejuich ontvangen. Om niet nog meer in tijdnood te komen werd de sleepwagen een tandje zwaarder gezet en gold de floating finish. Krone Hulk II was de eerst volgende en werd net voorbij de full pull lijn tot stilstand gebracht. Een mooie afstelling. Daarna was het tijd om met de Red Impact op de baan te komen alleen sloeg vlak na de start het noodlot toe door een kapotte turbo. Simply Green had daarna een ijzersterke run en noteerde een afstand van 105.26m. White Shadow (92.11m), Blue Dream (DK) (99.75m) en Blue Wiking (S) (97.07) bleven allen ruim achter de afstand van Simply Green. John 1 Extreme Edition (DK) noteerde daarna een afstand van 103.86m. Bijschrijver Metervreter kwam niet verder dan 89.77m. Als laatste bijschrijver kwam Secret of the Valley met een afstand van 105.01m akelig dicht in de buurt van de leidende afstand.
Simply Green won de wedstrijd gevolgd door Secret of the Valley en John 1 Extreme Edition.

X