Speuld 2017
juli 6, 2017
Harskamp 2017
augustus 14, 2017
Alles

Beachpull Putten 2017

Afgelopen vrijdagavond was Putten de locatie voor de 8e competitie wedstrijd van het seizoen.
Voorafgaand aan deze wedstrijd hadden we zaterdags na de vorige competitie wedstrijd in Speuld nog een aantal demoruns gereden op de nieuwe wedstrijd in Lexmond. Op deze goed georganiseerde locatie lag er een mooie baan zodat we een aantal zaken naar tevredenheid konden testen.

Vrijdagavond 7 juli werd er onder een mooi zonnetje afgereisd naar de “Beachpull” op strand Nulde. Eenmaal gearriveerd werd de machine uitgeladen en konden we een blik werpen op de wedstrijdbanen. Hier zagen we dat de baan voor onze klasse in perfecte conditie verkeerde. Rond de klok van 22.30 uur ging de 4.5 ton Supersport klasse van start. Er stonden 13 deelnemers op de startlijst waarvan 2 bijschrijvers.
The Mystery mocht deze keer als eerste van start gaan en reed een afstand van 94.86m. De wedstrijdleiding besloot de sleepwagen lichter te zetten. Daarna was het de beurt aan Van Stappust maar die had problemen om de motor goed op te toeren. Deze koos ervoor om 6 plaatsen op te schuiven. Secret of the Valley was de 3e deelnemer en die noteerde een afstand van 106.47m. De wedstrijdleiding besloot de sleepwagen afstelling te laten staan en ook Secret of the Valley koos ervoor om de afstand te laten staan. Voor Red Devil en Maximum Massey was deze afstand te ver en eindigde vlak bij mekaar op 98.64m en 99.89m. Na een aantal wedstrijden van mindere resultaten reed Wild Pirate nu een goede run en noteerde een afstand van 107.87m. Daarna was het de beurt aan de leider in de competitie Simply Green en zoals al op vele wedstrijden al gebeurde reed de John Deere nu ook weer een Full Pull. The Mystery reed daarna de proeftrek over en noteerde nu een afstand van 103.16m. Van Stappust probeerde het wederom maar met hetzelfde probleem kwam de machine niet van zijn plek. Voor White Shadow die als volgende deelnemer voor de sleepwagen aanhaakte zat er niet meer in dan 96.41m. Toen ontstond er een klein probleempje met de sleepwagen maar gelukkig duurde dat niet lang. Peeters die zich inmiddels al voor de sleepwagen had gepositioneerd was de volgende deelnemer op de startlijst. Ook de rode 1066 reed een Full Pull.
Toen mocht Henri de 1086 voor de sleepwagen plaatsen. Zou er nu wel een goede run gereden worden want de laatste wedstrijden zijn er door verschillende redenen mindere resultaten behaald?
Henri toerde de machine op en ging van start maar algauw verloor Henri de controle over de gashendel bediening en de machine stopte op een afstand van 77.24m. Bij terugkomst werd er geconstateerd dat de aanslagbout van de brandstofpomp verbogen was en daardoor werkte de gashendel niet goed meer. Up and Down kwalificeerde zich met een afstand van 107.54m als laatste competitie deelnemer voor de finale. Daarna volgden de bijschrijvers Great Experience en Metervreter die afstanden behaalde van 106.50m en 99.69m.

In de finale mocht Wild Pirate als eerste deelnemer van start gaan en zette deze keer in een mindere run een afstand neer van 84.77m. Simply Green verbeterde die afstand ruimschoots met 113.93m. Peeters zette daarna de sleepwagen nagenoeg op dezelfde afstand neer als die van de Simply Green. Het scorebord moest uitsluitsel geven en daar verscheen een afstand van 113.50m op. Net geen 1e plaats dus. Voor Up and Down waren deze 2 laatste afstanden te hoog gegrepen en staakte de strijd op 98.70m.

Met een 10e plaats voor de competitie en een 12e plaats voor het dag klassement was het wederom geen goede wedstrijd voor Red Impact. Door deze mindere resultaten van de afgelopen wedstrijden zijn we terug gezakt naar een 6e plaats in de competitiestand.

Voor de competitie breekt er nu een kleine zomerstop aan want de eerst volgende competitie wedstrijd is pas op 29 Juli in Harskamp. In de tussentijd gaat Red Impact wel de grens over naar het buitenland want op 22 Juli nemen we namelijk deel aan de wedstrijd in het Deense Sdr. Hygum waar we in het verleden al meerdere keren zijn geweest.

 

 

X