Great Ecclestone
september 8, 2014
Tzum (NK)
september 29, 2014
Alles

Bakel

Zaterdag 30 augustus was het de beurt aan de 13e en laatste competitiewedstrijd van het seizoen deze werd verreden in het Brabantse Bakel. Zoals in veel klassen het geval was, werd ook in onze klasse bekend wie uiteindelijk kampioen zou worden. Simply Green had hier de beste papieren voor.
In de week voorafgaand aan deze wedstrijd werd het probleem wat we in Engeland opgelopen hadden weer verholpen. Dit bleek een lekkage bij een verstuiver te zijn.Tussen de flinke regenbuien door werd de tractor hadden geladen en werd er naar het Brabantse land gereden. We hoopten wel dat het daar minder regende als op onze thuisbasis want anders zou de wedstrijd wel eens afgelast kunnen worden. Eenmaal aangekomen was het gelukkig wel droog maar
was het wel zichtbaar dat men hier voorafgaand aan deze dag toch ook wel de nodige regen had gehad. Dit beeld werd alleen nog maar sterker naarmate we dichter bij de wedstrijdbanen en tribunes kwamen want daar was het één grote modderpoel. Gelukkig kon de wedstrijd wel doorgaan. Onze klasse stond als laatste klasse op het progamma en zal rond de klok van 21.15uur van start gaan maar vanwege de modderige omstandigheden en een stevige regenbui die tussendoor ook nog viel werd er rond de klok van 22.00uur gestart met onze klasse. Secret of the Valley en Maximum Massey hadden beide een proeftrek maar besloten om deze over te doen. Daarna was het de beurt voor de Blue Thunder, tijdens de run klonk er geen goed geluid onder de motorkap vandaan. De machine stopte op een afstand van 84.64m. Van Stappust ging voorbij aan die afstand en stopte op 95.88m. Voor The Mystery was de afstand van de Blue Thunder zelfs te ver en behaalde een afstand van 83.90m. Daarna was het de beurt aan Henri om te proberen om voorbij te gaan aan de leidende afstand. De machine werd langzaam opgetoerd en ging van start. In het begin had de machine niet de ideale grip maar rond de 50 meter kreeg de machine deze wel maar toen zakte de motor in toeren en kwam deze er niet meer bovenop. De afstand die behaald werd was 57.00m. Daarna kwamen Secret of the Valley en Maximum Massey terug op de baan om hun proeftrek over te doen. Nu werden er afstanden behaald van 82.49m en 45.37m. De volgende was de Simply Green met Marien den Besten op het groene hert. Ook deze had niet de ideale grip en reed een afstand van 97.42m maar tot nu toe was dit wel genoeg voor een voorlopige 1ste plaats. Red Devil die daarna volgde reed voorbij aan de afstand van Simply Green en noteerde een afstand van 100.36m. De machine van Peeters die daarna volgde reed op zijn beurt voorbij aan de afstand van de Red Devil en stopte op 101.53m. Daarna mocht White Shadow het proberen om voor hun thuis publiek zich als 3e deelnemer te kwalificeren voor de finale want voor White Shadow en ook voor Maximum Massey was deze wedstrijd hun thuiswedstrijd. De 100m lijn bleek toch te ver, de witte Case eindigde op 98.40m. Deze afstand was voorlopig wel goed voor de 3e plaats. Bruggeman kwam daarna wel
dichtbij in de buurt en noteerde een afstand van 98.14m. Black Magic reed een afstand van 95.11m. Daarna volgden de bijschrijvers Wild Pirate (96.00m), Up and Down (90.73m), White Stallion Two (94.86m) en Stranger (0.01m).
Red Devil en Peeters mochten het nu onderling uit gaan maken wie er op de hoogste plaats van het podium mocht gaan staan. Red Devil mocht als eerste van start gaan en reed in een goede run een afstand van 97.60m. Peeters kwam in een mindere run niet verder dan 87.78m en daarmee was de winst van deze wedstrijd voor Red Devil.
Langs deze weg feliciteren we team Red Devil. Ook feliciteren we team Simply Green met het behalen van de competitie kampioen 2014 titel, want de 5e plaats die men behaalde was hier voldoende voor.

Voor ons leverde dit resultaat een tegenvallende 12e plaats op. Met dit resultaat zijn wij uiteindelijk op een 4e plaats in het eindklassement geëindigd.

X