Loerbeek 2018
mei 31, 2018
NIEUWS!!!
juni 7, 2018
Alles

Bakel 2018

Afgelopen zaterdag was het alweer de 4e competitie wedstrijd die verreden werd in het Brabantse Bakel. Na een avond waarbij de Big Benz sleepwagen, die deze keer voor onze klasse bestemd was, meerdere keren een defect had opgelopen werd er besloten om de klasse te verplaatsen naar de andere wedstrijdbaan waar de Keep Moving Orange sleepwagen zijn wedstrijden afwerkte.

Met een vertraging van 2 uur door de problemen met de Big Benz sleepwagen begon de 4.5 ton Supersport klasse om 22:15 uur. Door de afwezigheid van Steel to Steal stonden er deze keer 11 deelnemers op de startlijst. Vanwege het uitlopen van de tijd werd de klasse verreden onder het floating finish regelement.
The Mystery had deze keer de proeftrek en noteerde een afstand van 93.02m. De wedstrijdleiding besloot om de sleepwagen lichter te zetten. Daarna was het de beurt aan de thuisrijder Maximum Massey die een afstand behaalde van 68.74m.
Daarna kwamen er een 4 tal John Deere’s achter mekaar op de baan. Het waren Up and Down, Secret of the Valley, Van Stappust en Simply Green. Laatst genoemde reed een afstand van 108.58m wat tot aan nu de verste afstand was. Up and Down reed 96.04m gevolgd door Secret of the Valley met 97.43m en Van Stappust met 103.66m.
Daarna was het de beurt aan de klassementsleider Peeters maar die bleef met een afstand van 102.93m ruim achter de leidende afstand van Simply Green. The Mystery reed daarna zijn proeftrek over en noteerde nu een afstand van 101.10m. Great Experience kwam daarna met een afstand van 105.37m al wel dichter in de buurt van de leidende afstand. White Shadow kwam niet verder dan 88.17m en Red Devil staakte de strijd op 96.96m.
Daarna moest er nog 1 trekker op de baan komen en dat was Henri met de Red Impact. Zou de International 1086 in de buurt kunnen komen van de leidende afstand was de vraag.
Henri trok de ketting strak en toerde de machine op en ging goed van start. De snelheid zat er goed in en kwam voor het oog veranderlijk dicht in de buurt van de leidende afstand maar op een afstand van 106.12m was het op met het vermogen van de motor en bleek de afstand bleek goed te zijn voor de 2e plaats. Met dit resultaat zijn we dik tevreden huiswaarts gekeerd.

In de tussenstand van de competitie zijn we weer een plaatsje opgeschoven en staan we nu 3e.

Volgende wedstrijd is a.s. zaterdag 9 juni in het Gelderse Stroe.

X