Erichem 2017
juni 1, 2017
Powerweekend Made 2017
juni 22, 2017
Alles

Bakel 2017

Afgelopen zaterdag was het de beurt aan de wedstrijd in het Brabantse Bakel. In voorgaande jaren werd deze wedstrijd altijd medio eind augustus, begin september verreden maar sinds dit jaar is deze verschoven naar begin juni. Ook is er uitgeweken naar een nieuwe locatie dus was het voor ons ook een nieuwe omgeving.

De 4.5 ton Supersport klasse stond als laatste klasse op het programma en ging om 21.15 uur van start. Omdat de 4.5 ton Supersport Promo klasse voor ons reed was de wedstrijdleider er gauw uit met de afstelling van de sleepwagen.
Wild Pirate was de eerste deelnemer en reed naar een afstand van 108.66m. Verrassend genoeg besloten ze de proeftrek over te doen. De sleepwagen bleef overigens in de gekozen afstelling staan. Daarna was het de beurt aan Henri om de ketting van de sleepwagen met de International 1086 strak te trekken. De spanning binnen het team was voelbaar want zou het probleem met de turbo, zoals we die in Erichem hadden, herhalen of zou het deze keer goed gaan. Henri ging goed van start en in een goede run werd er zelfs een mooie Full Pull behaald. De opluchting was groot de turbo bleef heel. Peeters behaalde daarna ook een Full Pull. Voor Secret of the Valley was deze afstand te ver en staakte de strijd op 106.19m. Simply Green haalde ook een Full Pull zei het wel met de hakken over de sloot. Maximum Massey mocht het daarna laten zien wat de voor afstand de V8 voor het thuispubliek zou kunnen halen. Met mogelijk iets teveel spanning i.v.m. een thuiswedstrijd kwam de machine niet goed op gang en stopte het op 60.03m. Van Stappust die de laatste 2 wedstrijden behoorlijke pech had gehad was nu weer helemaal terug van weggeweest want ook deze machine reed een Full Pull. Hiermee was er al een finale van 4 Full Pulls en feit. Daarna volgde Wild Pirate die de proeftrek overreden maar deze keer was het geen succes, 67.25m was een teleurstellende afstand voor het team. De Case van de White Shadow liep deze keer beter dan op alle wedstrijden die men verreden hadden en noteerde een afstand van 102.99m op het scorebord. The Mystery bleef met 102.01m net onder de afstand van White Shadow. De laatste 2 deelnemers waren Up and Down en Red Devil en beide deelnemers behaalde geen Full Pulls. Ze bleven steken op respectievelijk 107.69m en 109.48.

Henri mocht de spits afbijten voor de finale. In een run waarbij de machine aan het einde van de run in een lichte onbalans raakte werd er een afstand genoteerd van 101m. Het gevoel binnen het team was dat onze run niet de winnende zou zijn maar de andere 3 deelnemers moesten nog rijden dus was alles nog mogelijk. Peeters was de eerste deelnemer die het gevoel bevestigde want de 1066 behaalde een afstand van 106.39m. Daarna was het de beurt aan de competitieleider Simply Green maar zoals ook al op de vorige wedstrijd in Erichem bleef Simply Green ook dit maal achter de afstand van Peeters. 104.55m verscheen er op het scorebord. Nu was het de vraag wat Van Stappust zou gaan doen. De John Deere uit Staphorst had goed de gang er in en zelfs zo goed dat voorbij de 106.39m van Peeters werd gereden. 107.82m was de afstand.
Hiermee kwam er een 4e nieuwe winnaar in de laatste 4 wedstrijden.

Voor ons leverde deze wedstrijd een 4e plaats op en staan we met 70 punten op de 3e plaats in het klassement. Het klassement word aangevoerd door Simply Green met 87 punten gevolgd door Peeters met 78 punten.

De eerst volgende competitie wedstrijd is op 17 juni in Made en op 18 juni haken we ook aan in de EuroChallenge klasse.

 

X