Achterberg valt in het water

Stroe 2015
mei 26, 2015
Staphorst 2015 afgelast
juni 8, 2015
Alles

Achterberg valt in het water

Afgelopen vrijdag was Achterberg aan de beurt voor de 4e competitie wedstrijd van dit seizoen. De weersvooruitzicht voor deze avond was niet hoopgevend maar hoe het weer ter plaatse was moesten we afwachten. Eenmaal gearriveerd werd duidelijk dat het ook hier al had geregend. De wedstrijd was inmiddels net weer aan de gang.

Onze 4.5 ton Supersport klasse stond gepland om 22.30 uur maar na een paar regenpauzes en het laten vervallen van de 9 ton standaard klasse ging onze klasse rond de klok van 23.15 uur van start. Vanaf het begin dat we gearriveerd waren hadden we al geconstateerd dat de wedstrijdbaan in een slechte staat verkeerde en dat die naarmate de avond vorderde er niet beter op werd. Menig trekker in de voorgaande klassen hadden totaal geen grip en we hadden sterk het vermoeden dat dat ook in onze klasse het geval zal zijn.
Black Magic had de proeftrek en al slippend haalde de zwarte John Deere een afstand van 80.01m. De wedstrijdleider besloot om de sleepwagen te laten staan en eerst de 2e deelnemer af te wachten. Als 2e deelnemer stond Peeters op de startlijst. Eddie van Eekelen toerde de 1066 op en ging van start maar ook deze had geen grip en slippend van links naar rechts en weer terug werd er een afstand behaald van 77.50m. Nu besloot de wedstrijdleider om toch de sleepwagen lichter af te stellen. Up and Down was de volgende op de startlijst maar ook deze ging al slippend van start. 73.13m werd er behaald. Nu werd er besloten om de start 10m naar voren te plaatsen. Nu mocht Manus het met de Red Impact gaan proberen om een fatsoenlijke run te maken. De International 1086 werd aan de rechterzijde van de baan neer gezet om zo mogelijk de beste grip te kunnen creëren. Maar na de start had de 1086 ook de grootste moeite om grip te vinden en verscheen er uiteindelijk een afstand van 94.62m op het scorebord en omdat wij nu ook de proeftrek hadden werd er aan ons gevraagd of we de afstand lieten staan of dat we hem overdeden. Dat was een lastige beslissing maar we besloten om de afstand te laten staan. Maximum Massey was de volgende deelnemer deze meer grip en reed voorbij aan onze afstand. 102.76m verscheen er op het scorebord. White Shadow ging daarna weer op zijn beurt voorbij aan die afstand en stopte op 104.28m. Red Devil kwam niet verder dan 99.06m. Daarna kwamen de machines weer op de baan die de proeftrek hadden. Black Magic reed nu een afstand van 90.42m en Peeters kwam niet verder dan 81.87m. Inmiddels begon het alweer te dreigen met regen. Up and Down had ook wederom weer last om de grip te vinden en stopte op 73.13m. Nadat de machine van de baan was begon het weer serieus te regenen en kwam de  baanploeg voor de 4e keer weer op de baan om het zeil over de baan te trekken. Nu werd er top overleg gevoerd tussen de wedstrijdleider en de organisatie wat het vervolg van de wedstrijd zal zijn want inmiddels was het rond 0.00 uur en er moesten nog 6 deelnemers van start gaan. Vanwege de vergunningeisen en de regen, die nog niet ophield, werd er besloten om de wedstrijd te stoppen. Hiermee kwam er een einde aan een wedstrijd die met deze conditie van de wedstrijdbaan niet competitiewaardig was.

We gaan ons nu richten op de volgende wedstrijd en die is a.s. vrijdagavond 5 juni in Staphorst.

X