Wekerom 2019
mei 2, 2019
ERICHEM 2019
mei 31, 2019
Alles

LOERBEEK 2019

Zaterdag 25 mei was het de beurt aan de tweede competitie wedstrijd van het seizoen was het keer het Gelderse Loerbeek. Eenmaal ter plaatse werd de 1066 uitgeladen en werd er een praatje gemaakt met onze buren en vrienden van Simply Green. 
Ook hebben we al gauw bezocht van RTL7 voor een interview voor het programma van Truck & Tractorpulling wil bij het komt van komt 4.5 ton Supersport klasse ook voor de televisie uitzendingen in aanmerking. Henri werd beide geïnterviewd. 
De uitzendingensexploitatie voorlopig medio eind september begin oktober. 
Met een uitloop van een uurtje begon om 21:00 uur de 4.5 ton Supersportklasse. 
Wij locaties als 12 e deelnemer op de startlijst dus hadden we mooi de tijd om te kijken naar de resultaten van onze collega rijders. Daarin werden door Secret of the Valley en Simply Green een Full Pull behaald. 
Nadat Van Stappust als 11 e  deelnemer had gereden was het de beurt aan Henri om de ketting strak te trekken. Na de vorige wedstrijd in Wekerom hadden we een aantal aanpassingen doorgevoerd en waren wij benieuwd hoe deze keer zal uitpakken. Henri heeft de machine op en ging veel belovend van start maar tomate de run vorderde zag je al dat de rook niet vol de uitlaat uit stuwde. En dat werd bevestigd aan de motor uitwaaide op een afstand van 78.12m.
De oorzaak hiervan was dat de achterbanden toch best veel grip hadden in combinatie met de te hoge versnelling. Het positieve hieraan was dat dit ook een leermoment voor ons was. 
Inmiddels had Great Experience en Steel to Steel heeft zich ook gekwalificeerd voor de finale. 
In de finale van 4 deelnemers in Secret of the Valley als eerste van start gaan en zetten de zwart wit geblokte vlag neer op 111.76m. Voor Geweldige Ervaring was deze afstand te hoog gegrepen en eindigde op 107.34m. Simply Green riet wel voorbij aan de afstand van Great Experience maar heeft een afstand van 110.71m wel de meerdere erkennen in Secret of the Valley. 
Voor Steel to Steal waren alle 3 de verreden afstanden te hoog gegrepen en eindigde op 105.49m.
Voor ons heeft deze wedstrijd een 12 e  plaats op. 

X